top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תarnav city

חציר, אספסת, קש או עשב? מה ההבדלים עבור תזונתו של הארנב?



חציר או בשמו האחר, שחת הוא "מזון גס" העשוי מצמחים ממשפחת הדגניים, קטניות, ועשב מסוגים שונים שנקצרו, יובשו ואוחסנו למאכל בעלי חיים. החציר יכול להוות חלק עיקרי מתזונתו של הארנב. מאחר שהוא עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים ארוכים, הוא גורם לפעולת מעיים טובה ומחזק את שרירי מערכת העיכול של הארנבון. מאחר ואינם מסוגלים להקיא, פעולה תקינה של המעיים חשובה לארנבון כדי לפנות פסולת ממערכת העיכול כגון פרווה שנבלעה בזמן ניקוי גופן ומניעה של חסימות במעיים.

מלבד בריאות מערכת העיכול של הארנבון, הלעיסה של החציר שוחקת את השיניים של הארנבון ובכך מונעת משיניו לגדול יתר על המידה.

קש נוצר אחרי שהזרעים של החציר כבר הבשילו והצמח הפך מצבע ירוק לזהוב-חום הצמח מאבד את הערכים התזונתיים שלו והופך לקש אשר משמש למצע ולא לתזונה.

הסוגים הנפוצים ביותר


אספסת הוא סוג של צמח פורח ממשפחת הקטניות. היא משמשת כמזון משלים למיני מכרסמים ולארנבונים. רוב המינים של האספסת הם צמחים נמוכים ושרועים אך יכולים גם להגיע לגובה של מטר.

אחד הסוגים הידועים של האספסת הוא ה"אספסת תרבותית" הלוא היא אלפלפה אשר מכירים אותה בצורתה המונבטת המיועדת בעיקרה לעיטור מזון והכנת שייקים לנו האנשים.

ערכה התזונתי והקלורי הגבוה של חציר האספסת, העשיר בויטמינים, בחלבון וסידן האספסת מעולה כתזונה לארנבונים צעירים (סביב ה7 חודשים).


חציר שיבולת שועל הינו מזון גס ממשפחת הדגנים והוא נקצר לרוב לפני ששיבולת השועל עצמה התפתחה לכדי זרעים, את הקליפות הפריכות הללו הארנבים מאוד אוהבים. חציר שיבולת השועל עשיר בסיבים תזונתיים ודל בחלבון ולכן יכול להוות תוספת נהדרת לתזונתו של הארנב הבוגר. כמו כן חציר זה יכול להוות כמצע לכלוב של הארנבון


חציר טימותי הוא אחד הסוגים המומלצים ביותר עבור הארנבון. הוא תערובת של עשבים ועלים של עשב טימותי שהוא רב שנתי. הוא צומח בעיקר באזורים קרים ולכן בארץ כמעט ולא נמצא אלא מיובא מחו"ל. חציר זה עשיר בסיבים תזונתיים ודל בחלבון ולכן אידאלי עבור הארנבונים. חציר הטימותי מגיע לרוב ישירות מהחקלאי אחרי ייבוש טבעי בשמש ולרוב נקי מחומרי הדברה, עובדה זו גורמת לו להיות לרוב יותר ירוק, ריחני וטעים לארנבון.

עשב האורצ'ארד הוא צמח רב שנתי גם כן ויותר עמיד ליובש ולכן ניתן למצוא אותו בהרבה אזורים בארץ ובאספקה טריה מתוצרת מקומית. יש לו מרקם יחסית רך, והוא עשיר בסיבים תזונתיים ודל בחלבון. שילוב זה יחד עם טעמו וריחו המתוק נהדר עבור הארנבון הבוגר.


לא משנה באיזה חציר תבחרו, חשוב שלוודא שיהיה בעל ריח יחסית מתוק, נקי מחומרי הדברה, בלי עובש ואחרי איחסון במקום יבש.

587 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page